Nezničitelné hračky pro psy - existují?

Co se hraček týče, existují tři základní skupiny psů. Se všemi máme v naší domácnosti zkušenost, tak vám je trochu představíme. První skupina hračky k životu ani nepotřebuje. Druhá skupina psů má hračky ráda, hraje si s nimi a často jim vydrží dlouho. No a třetí skupina je ta, které se budeme v tomto článku věnovat nejvíce. To jsou psi, kterým naprostá většina hraček vydrží sotva pár minut. V našem případě to je Melcom, adoptovaný nalezenec a nejlepší tester, v jehož zubech už zhynuly vyšší desítky hraček. 

KliďaS

První skupina psů, u nichž není nutné se příliš trápit výběrem hraček, jsou Kliďasové. V naší domácnosti to byl mops Jáchym. Hračky ho zajímaly ve štěněcích letech, ale přibližně od 2 let už ocenil jen pamlsky a naše bačkory. Na narozeniny tak dostával raději něco na zub nebo psí pelíšek. Máte-li zástupce této skupiny doma, vystačíte s nějakou plyšovou hračkou, aby se neřeklo. Pravděpodobně vám vydrží řadu let jako nová.

jachym

Šetřič

Druhou skupinu psů u nás zastupuje papillon Danny. Hračky miluje, hraje si často a rád, ale nemá tendence vypreparovat z hračky pískátko do pěti minut od seznámení s ní. Šetřič je zpravidla majetnický, nerad se o hračky dělí. Ví proč. Zejména pokud sdílí jednu domácnost s psím kolegou, který mu oblíbené hračky krade a vraždí.

Oblíbené hračky Šetřičů jsou různorodé. Od plyšových, přes pískací, po lanové. Danny nedá dopustit na různé pískací potvůrky, o ty však zpravidla v přetahovacím souboji se silnějším kamarádem přijde.

danny hamburger danny mravenec

Vraždící stroj

A dostáváme ke psům, kteří dávají hračkám zabrat tak, že neustále hledáme takovou, která by aspoň chvíli vydržela. Pokud máte doma podobného "kuchače", jako je náš Melcom, tak pravděpodobně neřešíte jen životnost hraček, ale i další peripetie s tím spojené. Menší problém je to, že neustále po bytě sbíráte pidi kousky rozkousaných plastových hraček a chuchvalce výplně. V našem případě nás víc trápí to, že náš Vraždící stroj všechny tyto vypreparované dílky žere. 

Při výběru hraček pro Vraždící stroj hledáme tedy odolnou a bezpečnou psí hračku, od které neočekáváme, že psovi vydrží do důchodu, ale požadujeme od ní hlavně 2 vlastnosti:

- aby vydržela aspoň pár hodin vcelku a netrhali jsme si vlasy, že minuta hraní psa vyšla na tři stovky

- absenci částí, které psa po rozebrání hračky na 100 dílů zdravotně ohrozí

Které hračky to u našeho trhače vyhrávají?

- latexové hračky - zatím jediné hračky, které Melcom nezlikvidoval, díky pískátkům a měkkosti ho baví - zde je tedy odpověď na otázku z nadpisu článku

- pískací potvůrky - volíme pro něj hlavně pískacího ježka, protože je bez výplně, kterou náš "kuchač" požírá, nebo rejnoka, který má výplň jen uprostřed, výborné jsou hračky pro trhače - tyto hračky nejsou nesmrtelné, ale vydrží nám daleko déle než jiné podobné a víme, že při postupné likvidaci psům neublíží

- lanové hračky - jsou levné, životné a Melcoma baví, nevýhodou jsou dlouhé provázky, které rád vytahuje a žere - doporučujeme tedy raději hraní pod dohledem

Těmto pejskům nedoporučujeme klasické plyšáky a hračky z tvrdého plastu, jejichž rozkousané tvrdé dílky mohou psům po požití ublížit.

 melcom danny a melcom

 

Jak jste na tom vy? Máte doma Kliďase, Šetřiče, Vraždící stroj nebo zástupce úplně jiné psí skupiny? Napište nám do komentáře. :-)

Krásný den!

Zuzka